2017.01.21.
20:24

Írta: zsmaria

Mégis valami más

Hasonlóan indult mindkét terhességem. Várható volt, hogy hasonlóan is folytatódik. De mégis, ez most valami más. Anno Ádámnál is leírtam, hogy a pocakomban való viselkedése alapján milyennek képzelem, milyen személyiséget képzelek el hozzá és hogy önbeteljesítő jóslat volt-e vagy sem, nem tudom, de nagyon beletrafáltam anno.

Öcsike viszont teljesen más.

Mozgás: Míg Ádám végig nagyon aktív volt a hasamban, nagy rúgásokkal és ütésekkel jelezte azonnal, ha valami nem tetszett neki (kényelmetlenül feküdtem, túl hangos, túl gyors volt valami, stb.), Öcsike már rájöttem, háttérbe szorul, illegalitásba vonul, ha valami zavarja és csak akkor jön elő megint, ha nyugodtak a körülmények.

Étvágy: Ádi anno engem, a hús és chips-evőt csoki, torta, tejszínhab, sütievésre késztetett egészen mértéktelen módon (legalábbis nekem, aki nem szereti annyira az édességet, az volt) Meg is látszik, a fiam jelenleg is leszoktató kúrán lévő csokifüggő :D Öcsi ezzel szemben megdöbbentő módon racionális és egészséges: leveseket, főzelékeket (!), salátákat, gyümölcsturmixokat tesz vágyaim tárgyává. Anyukám kelkáposzta főzeléke vagy egy jó húsleves vele maga a kánaán.

Jelenlét: Ádi folyamatosan jelt adott magáról, nem lehetett nem észrevenni, hogy velünk van, már magzat korában sem. Öcsi pedig néha úgy elvonul, hogy aggódni kezdek, minden rendben van-e vele. 

Helyezkedés: Ádi folyamatosan a gyomrom, tüdőm, bordáim tájékán pörgött, oda irányozta a legerősebb rúgásokat és ütéseket, néha alig kaptam levegőt. A kistesó pedig nem rúg, nem üt, csak finoman, halkan bugyborog, méghozzá valahol nagyon lent, a húgyhólyagom környékén. Pisilést nem is tudok visszatartani, mert folyamatos nyomást gyakorol odalent a szerveimre.

És hogy én mindezekből mit érzek, mire következtetek? Valamiért olyan érzésem van, hogy kapok egy teljesen más személyiséget. Öcsike egy kis buddha. Semmilyen probléma, hangzavar, anyai stressz nem tudja kizökkenteni, ő vígan elvan a helyén, békésen, nyugodtan, sokat pihenve-aludva, mintha tudná, hogy idekint azért nehezebb lesz majd megőriznie a békességét :) Harmóniában van magával, velem, a környezetével és ösztönösen tudja, hogy mire van szüksége, vágyik az egészséges ételekre, a nyugalomra.

Hát azt hiszem, ilyen lesz a mi második "gézengúzunk". Ha pedig bejön ez a jóslatom is, azt hiszem, nagyon jól fogok mulatni a két kis vacakon :) 

Szólj hozzá!

Címkék: jövő alvás érzések magzatmozgás kommunikáció a babával

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperterhes.blog.hu/api/trackback/id/tr3912143891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása