2016.04.05.
22:51

Írta: zsmaria

Na mi a probléma?

Ádám elkezdett szerepeket játszani. Fantáziavilágban élni. Mesélni. Történeteket kitalálni.

Ennél kevés szórakoztatóbb dolog van a világon :) Van, hogy én csak ülök mellette a földön és ő képes egy órán át fel és alá körözni a szobájában és csak mondja és mondja az aktuális történetet, gondolatmenetet. Szupercuki.

epit.jpgÍgy szerepjátékozunk mi:

1. jelenet

Eszközök: Duplo elemek és bábuk, kisegér (Ádám) és a doktor néni (én)

Történet: kisegér bibis, elütötte az autó, mert átszaladt az úton. Doktornéni bekenegeti, injekciót ad neki, lázat mér, ad köptetőt és antibiotikumot (mindegyiket egy-egy eltérő színű legókocka jelképez, Ádám ötletei alapján). Kisegér gyorsan meggyógyul, majd újra feltűnik a doktor néninél, mert megint bibis / fáj a torka. Ésígytovább a végtelenségig...

A történet kb 3 hete fut nálunk, amióta Ádám átszaladt az úton, megszökve nagyapjától. Akkor jól megijedtünk és alaposan, sokszor elbeszélgettem vele. Ennek következménye a kisegeres sztori, amit napjában legalább 20x kell újrajátszani.

2. jelenet

Eszközök: Duplo-ból épített házikó kerítéssel és sok ablakkal, valamint az összes fellelhető Duplo figura

Történet: Ádám felszerelte a kerítést, amit nem lehet kinyitni, mert bezárta (!) azt és a kerítésen nem szabad átmászni (ugye, ezt már megtanulta). De a kis állatok szeretnének mindenképp bemenni a házikóba, ami tulajdonképpen egy óvoda és odabent mindenki jól mulat. Ám akármit eszelnek ki, akárhogy kérlelik, verik át Ádámot, bizony soha nem jutnak át a kerítésen. A játék elején két figura beszélget, az egyiknek az én kezemben kell lennie, a másiknak Ádáméban és semmilyen körülmények közt nem engedhetjük el a figurákat. Megkérdezzük, hogy "Mi a probléma?", majd megpróbálunk rá megoldást keresni, de soha semmi nem sikerül, Ádám minden bejutási kísérletet azonnal határozottan meghiúsít :)

Mit tanulunk ebből? Türelmet, kreativitást és azt, hogy Ádám tántoríthatatlan, ha eldöntött valamit :D

3, jelenet

Eszközök: 1 vagy több Duplo elemből épített szélerőmű, szerelő és mérnök bácsiból álló szakember gárda (Duplo bábuk), Védősisak (gyerekméret, Ádám fejére), szerszámkészlet, akkumlátoros csavarhúzó

Történet: Napról napra nagyobb szélerőműveket építünk Duplo-ból. Mindegyik hű mása az eredetinek, lapátokkal, turbinával. Pontos menetrendje van az elemek összerakásának, megvan, mi mihez passzol, eltérő elem felhasználásával próbálkozni lehet, de nem érdemes, Ádám úgyis kiiktatja azonnal. A szélerőművek pedig mindig elromlanak. Ekkor jön Ádám mérnök úr és szerelő bácsi Duplo figura, a teljes szerszámos készlet és indulhat is a problémamegoldás. Ha már minden lehetséges eszközt bevetettek és mégsem forog az a fránya szélerőmű (=elromlott), nincs más megoldás, robbantani kell. Nekem is fontos szerepem van a játékban: adogatom a szerszámokat és én adom a robbantás előtti dudáló hangot :)

szerel.jpg

4. jelenet

Eszközök: 1 db tetszőleges méretű lyuk, ahová be lehet szorulni

Történet: Ádám Micimackó, aki beszorul a lyukba, mindegy, milyen lyuk is az. Ha ereje teljében van, ki tudja magát szabadítani, ellenkező esetben hívja kis barátját, Róbert Gidát (=engem), aki biztosan ki tudja őt húzni. Ádámmackó képes egymás után 50x is beszorulni ugyanabba a lyukba, hiába, már csak ilyenek a csekély értelmű medvebocsok :D

5. jelenet

Eszközök: 1 db hajpánt

Történet: Ádám különös vonzódást érez a hajpántok iránt. Anyukámról, ha náluk vagyunk, alig kerülhet le a hajpánt, ha levenné, a gyerek azonnal kiszúrja és már adja is vissza neki, hogy vegye fel. Legutóbb rájött, hogy a dédinek is van hajpántja. Ennek nagyon megörült és ő is felpróbálta az egyiket. Aztán rájött, hogy ha felveszi a dédi hajpántját, akkor ő lesz Dédi. Aztán arra is rájött, hogy ha dédiről leveszi a hajpántot, dédiből azon nyomban Ádám lesz :D Micsoda csavaros észjárás!

Szólj hozzá!

Címkék: játék mese gyerekszáj alkotás legó hétköznapok szerepjáték nagyfiú 2 éves

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperterhes.blog.hu/api/trackback/id/tr228547414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása