2016.01.26.
08:24

Írta: zsmaria

Építünk és robbantunk

Avagy mivel játszik egy 26 hónapos nagyfiú?

A sorozat folytatódik, íme a kicsivel több mint 2 éves huncutunk aktuális kedvenc játékai:

duplo.jpg1) Duplo

Építés és robbantás. Imádom a duplo-t. A gyerek is imádja. Az első játék, ami tényleg képes lekötni őt akár egy órára is. Az első játék, amihez néha már én sem kellek. A játék, ami nagyon-nagyon kihozza a kreativitását és a gondolkodását. Ámulok és bámulok az ötletein, a kitartásán. Persze jellemzően szélforgót kell építeni, a lényeg, hogy minél magasabb legyen. Aztán Ádám felrobbantja (feldönti). Aztán megépíti újra. Ésígytovább. Azt nem tudom még, hogy fogom visszaszorítani ezt a robbantás mániát, ami önmagában nem lenne baj, végülis lehet még belőle bombaszakértő vagy ilyesmi, de a jelenlegi társadalmi és történelmi helyzetben nem igazán kap pozitív töltetet, ha valaki sokat beszél a robbantásról :)

2) Szerelés, javítás

Ádám mindent meg tud szerelni. És meg is akar szerelni. Lesi az alkalmakat, hogy segíthessen. Sőt, tönkretesz dolgokat, csak hogy megszerelhesse. Nincs annál cukibb, mint amikor elalvás előtt 5 perces kiselőadást tart nekem arról, hogy pontosan hogyan is kell megszerelni egy elromlott szélforgót.

3) Olló

Nagy kedvenc már hónapok óta. Először féltettem tőle, egy ujjba vágás után nem is engedtem, hogy éles ollókat mellettem használjon, de a család többi tagja engedte, velük megtanult nagyon szépen magabiztosan vágni, nem hadonászni. Mondja is, hogy "Kés, villa, olló Ádám kezébe való". Így nincs mit csodálkozni azon, hogy a legeslegjobb ajándék nem is lehetett más, mint egy három ollós készlet (papírvágó ollók). Az ollók még sétálni is jönnek velünk néha, látom a szembejövő emberek szemében, mit gondolnak erről :) Dehát papírvágó, életlen, tőlem jöhetnek sétálni.

4) Főzés

Ádám kapott születésnapjára saját kiskonyhát. Azóta ha teheti, főz, nekem, az apjának, a plüssállatainak. Jellemzően kávét, teát és vitaminokat :) Ezek birizgálják a fantáziáját. Sokszor olyan jót főz, hogy végül bár nagyon szeretné, mégsem adja oda annak, akinek szánta, útközben inkább megeszi / megissza ő. De élesben is nagyon szeret főzni, a nagymamánál nincs is jobb program, mint együtt panírozni vagy pogácsát gyúrni.

5) Motorozás

20151113_150051.jpgHa kimozdulás és nem lehetetlenek az időjárási viszonyok, akkor motorozás a program. Kárát látta ennek a meg-nem-mondom-milyen-drága cipője (minden gyerekcipő nagyon drága, ezen ki vagyok akadva), de nem bánom. Bár Ádám később tanult meg motorozni, mint a kortársai, de ezt sem bánom. Sőt. Így aránylag gyorsan megtanultuk a közlekedési szabályokat, ráadásul sokkal könnyebben, magabiztosabban mozog, nem igazán borul el a motorral. Az egyetlen baj, hogy bizonyos napokon mindent elfelejt, olyankor csakazértis lemegy az útra, csakazértis keresztülszáguld a pocsolyán, stb. És persze mi a kedvenc motorozási mód? Minden olyan terep, ami veszélyes. Sáros, hepehupás, minimum gödrös, lépcsős vagy árkos. Anya meg őszüljön meg és prédikáljon csak :)

+ még néhány megunhatatlan kedvenc játék: illóolajokat szagolni, fogpiszkálót, fülpucolót tanulmányozni, plüsscica fülét pucolni, vágni tanulni, gyufával játszani és minden életveszélyes dolog, teljesen nyilvánvalóan.

Dal repertoár:

- népdalok (boci-boci, nád a házam teteje, stb. Nagyon sok dalt tud, sokszor utólag derül ki, hogy valamit hallott egyszer-kétszer és már azt is tudja)

De az én kedvenceim:

- Kicsit szomorkás (megvan neki kb a teljes szöveg)

- Még egyszer ("Kapudon kopogtatok, aztán meg dörömbölök, hogy engedj be éjjel")

- PUF: Legelő ("Nem lesz már győzelem")

- HS7: Sajnálom ("Sajnálom, ez biztos valami tévedés lesz. Itt nem lakik, soha nem is lakott ilyen")

Azt hiszem, nyáron visszük megint fesztiválozni. Bár a fenti együttesek nagy része már nem is lép fel fesztiválokon :(

- bónusz: Romhányi versek (megzabálom, párszor mondtam neki a tevés verset és a nyúliskolát és már egész versszakokat tud belőle :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperterhes.blog.hu/api/trackback/id/tr528306122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása