2013.06.18.
00:15

Írta: zsmaria

Nyaralás várandósan

998386_10201485193639737_1334553826_n.jpgAzt kell mondjam, ez az 5. hónap teljesen jó a nyaraláshoz, bár éppen a határon van :) Rettenetesen élvezem a tengert, a napfényt, az illatokat, az ízeket, minden sokkal intenzívebb és mindent kicsit más szemmel látok: úgy nézem a világot, hogy közben arra gondolok, mi mindent szeretnék majd megmutatni a babának. 

Azért már kezdem érezni a korlátokat is:

- vízben hason nem jó lenni annyira, olyan mintha egy kis féltégla húzna lefelé. De háton, oldalt, vizet taposva teljesen szuper

- hegyen, völgyön vagy teljesen sík terepen sétálni jó. Egy ideig. Ami úgy 5 perc. Aztán meg kell állni, le kell ülni vagy a lépcsőn felfelé kell párom, hogy megtoljon kicsit :)))

- akárhol vagyunk, a mosdó felderítése az elsődleges stratégiai fontosságú feladat

- a korábbi, cél és tervek nélküli nyaralási stílusunk (legalábbis az enyém) kezd átalakulni: már minden alkalommal gondolnom kell magamra és a babámra, vagyis egy óriási pakk az állandó útitársunk, ha lemegyünk a strandra. Mert a kismamának kell, hogy legyen: ennivalója,  innivalója, fejfedője, napvédője, váltás ruhája, kényelmes fekvő felülete, stb. Nem megy ám csak úgy, hogy papucs, törölköző és készpénz és minden meg van oldva :)) De nem ám.

- a napozás, mint olyan is értelmét vesztette kicsit, mert nem lehet az ember sokáig napon, plusz a fekvés csak háton vagy kissé oldalt működik, úgy meg vagy a fele testem sül le vagy inkább semmi :DDD

Persze nem akarok panaszkodni, csak végiggondoltam, miben más ez a mostani nyaralás, mint a korábbiak. Gondolom jövőre még másabb lesz, már alig várom, kíváncsi vagyok a változásokra :)

Emellett azért jó várandósan nyaralni, mert:

- sokkal jobban élvezem a finom kajákat, az ízeket, az étkezés külön program, ami az eddigieknél is nagyobb örömet okoz

- az emberek kedvesebbek, segítőkészebbek

- az észlelés, érzékelés kitágul, minden új és izgalmas, hiszen a kis törpikémnek is az és én szeretnék neki minél több mindent megmutatni 

- a pihenés sokkal intenzívebb, ha lehet így fogalmazni, hiszen jobban és hamarabb elfáradok és jobban tudom értékelni a nyugodt, befelé forduló perceket, a jó levegőn való egyszerű fekvést, olvasást, relaxálást :)

Persze ez még csak a 2, nap, szóval számtalan izgalom vár még ránk és mostmár internetünk is van, így be tudok számolni az elkövetkező napokról is.

Addig pedig babával és papával igyekszünk minél jobban felfedezni környezetünket és önmagunkat. 

Szólj hozzá!

Címkék: terhesség nyaralás hétköznapok kimenő nyaralás várandósan

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperterhes.blog.hu/api/trackback/id/tr425366493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása