2015.11.30.
23:14

Írta: zsmaria

Hiperbaba 2.0

Előszöris:

 

2 éves a kis vacak. Kész férfi.

Kommunikatív. Intelligens. Pedáns. Igazi mérnökember már most. Költő. Dalospacsirta. Memóriabajnok. Légtornász és akrobata. Autóvezető. A befolyásolás nagymestere. Varázsló és boszorkány. Angyali kisfiú és a világ legnagyobb huncuta egyben. Bohóc. Színész. Építőmester. Adrenalinfüggő. Kiskukta. Illatszakértő. Csokifüggő. Cumit egyedül kukába kidobó és többé nem cumizó. Rendmániás. Önálló. 

Egy kész személyiség. Döbbenet, hogy ez mindössze két év alatt történt. Nemrégiben még csak nyiklő-nyakló, óbégató és néha cukin mosolygó, a világot okos szemekkel fürkésző magatehetetlen kis törpe volt, mostanra pedig pontosan tudja, mit szeret, mit nem, mikor éppen mire van szüksége és ezt közli/érvényesíti is :) És mérhetetlen tudásszomj, információ- és mozgásigény hajtja előre, amit alig győzök kiszolgálni.

Kétévesünk Kedvencei

Kedvenc színe: barna

Kedvenc ételei: CSOKI, gríz, vajas kifli, sonka, rántott hús, keksz, tejszínhab.

Kedvenc itala: víz, gyümölcslé és a tápitáp is sláger még. Emellett imád kávét keverni és mivel Cola-t nem ihat, csinál magának csapvízből, fürdés közben és állítólag nagyon finom :D

Kedvenc meséi: Bogyó és Babóca, A láthatatlan fonal, Egy nap az oviban, Nyúl Bendegúz, Kisvakond és az árvíz

Kedvenc mesefilmjei: Bogyó és Babóca, Maja a méhecske, Szép álmokat gyerekek-sorozat

Kedvenc dalai: nem érdekli a zene, már a Kerekmese és a mondókák sem. Ha énekeljük, úgy oké. Hallgatni nem oké, ki kell kapcsolni :)

Kedvenc mondókái: Hull a pelyhes (állandó, babakocsizás közben dúdolgatott dal, ami annyira inspiráló, hogy tán ennek is köszönhetően Ádám a minap, mikor megmutattam neki az ablakból az első havat, azt mondja: "Esik a hó. Akkor itt a tél. És nemsokára jön a Télapó".), Én elmentem a vásárba, Nád a házam teteje, Zimmelzumm :DD

Kedvenc mondatai: Ádámis, Nem, Nem tudom, Bizony, Elfogyott, Kafun (ezt csak ő érti, hogy mit jelent, ezért vicces). És imád ismert dallamokra halandzsa szavakkal játszani, kísérletezni, új dalszövegeket költeni. 

Kedvenc videója ez: (komolyan, még mindig dúl a szélforgó mánia)

Kedvenc huncutságai: érthetetlen szavakat kitalálni és nevetni, hogy rajta kívül senki nem érti. Mindent elérni székre állással, asztalra vagy bármire mászással. Elbújni, elszökni, bújócskázni. Berepülő pilótát játszva kanapéra fel-le mászni, direkt nem puszit adni, direkt nem csinálni dolgokat. Saját tányérja helyett az enyémből enni (még akkor is, ha ugyanazt esszük)

Kedvenc játékai: Minden, ami veszélyes. De komolyan. Születésnapjára jobbnál jobb játékokat kapott, amikkel még én is órákat el tudok játszani, de őt sokkal jobban érdeklik a következők: illóolajok, gyertyák, kés, olló (minél élesebb, annál jobb), bármilyen szerszám, ami szúr és ő megnézheti, "hogy szúr",  tata műhelyében minden, csavarok, tekercselő gépek, satuk, konnektorok (utóbbi esetében bár pontosan tudja, hogy tilos belenyúlnia, mégis rendre megkörnyékezi a konnektort itthon, hol egy csavarral, hol egy gemkapoccsal a kezében. Sokszor rászóltunk, elmeséltük, tudja, megijedt, ismételgeti is, hogy az áram ráz, veszélyes, nem szabad. Ma reggel is, míg mosdóban voltam, hallom ám az áram-nem szabad-veszélyes-mert megráz mantrát, jön is be hozzám és hadarja. Mondom neki: "Bizony, Ádám, nem szabad. Miért, te mégis belenyúltál?" Mire ő diadalittas, büszke mosollyal közli: "Igen". Még szerencse, hogy itthon mindenhol vakdugónk van)

Kedvenc közlekedési eszköze: kismotor és "Vezzetünk", avagy vezetés apával

Kedvenc ruhája: az én pulóvereim a nyakába kötve köpenyként + a söprű, ez a standard boszorkányos szerelés

És az én személyes kedvenceim: 2 éves korára a fiam összetett mondatokban beszél, véleményt alkot, elmondja, mit szeret és mit nem szeret, jelzőket használ, ismeri a tulajdonságokat és az ellentétpárokat, a színeket, a számokat és a betűk egy részét is. Folyamatosan kommentálja minden cselekedetét, így még ha nem látom, akkor is tudom, mit csinál éppen. Mostanság pedig mindenkit kategorizál. Megállapítja a szemszínünket, a testszínünket ("Mami fehér, anya barna"), szőrösségünk mértékét, illatunkat, hangunkat, hőmérsékletünket, mindent. Én ma például "hideg és kemény" voltam a séta után :D

Emellett minden nap megdöbbent hatalmas már aktív szókincsével, szövegértésével, hibátlan ragozásával és a beszéd fejlődésével egyre kivehetőbb gondolatainak megismerésével. Valamint azzal, hogy elkezdte használni a fantáziáját, szerepeket játszik, elképzelt világot kreál. Imádok belelesni ezekbe a fantáziákba, gondolatokba.

Mindent összevetve igazából imádom végignézni a fiam minden pillanatát születése óta és várom a következő és következő pillanatokat is...

HB, kis-nagy hiperbabám! :)

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep gyerekszáj boldogság cuki fejlődés beszéd születés anyaság büszkeség

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperterhes.blog.hu/api/trackback/id/tr258117570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása