2014.12.19.
10:53

Írta: zsmaria

A legjobb iOS appok babáknak

Mint mondtam, munkánkból adódóan kütyüs család vagyunk. Sejtettem is, hogy a gyereket se fogja elkerülni a kütyümánia, de őszintén, nagyon sokáig dilemmáztam, míg végül sikerült megbékélnem a valósággal :) A fejemben élő ideális anya ugyanis nem engedné a gyereket 7-8 éves koráig számítógéphez, tévéhez, telefonhoz (vagy még tovább), ezzel szemben a zord valóságban élő énem is egész nap a saját kütyüjét nyomkodja, így nyilvánvalóan le se tudja pattintani a kisdedet a zsinórokról, gombokról, gépekről, telefonokról. Szóval elvek ide vagy oda, arra jutottam, hogy ígyis-úgyis használni fogja a modern technológiát, annyit tudok segíteni neki, hogy okosan és irányítottan használja és keresek neki olyan programokat, műsorokat, alkalmazásokat, amiket nem sajnálok, ha néz, kipróbál és amiből tanulhat is.

Mivel almám van, így azok kínálatát térképeztem fel és így válogattam ki, hogy mit nézhet/használhat a baba nálunk büntetlenül :) 

Az eddig kipróbált és legjobbnak ítélt iOS appok 0-1 éves babáknak:

1. Fisher-Price appok

Aranyos, egyszerű, könnyen kezelhető, tanít kicsit angolul is, minden appban ugyanaz a grafika, így ahogy ügyesedik a kicsi és próbál ki új alkalmazásokat, mindig ugyanazokkal a figurákkal találkozik, ami tök jó ötlet. Van Androidos verziója is és az appok béna tableten is futnak, csak kicsit lassan töltenek be :) 

A mi kedvencünk ez az állathangos app, ami már sok hosszú várakozásnál, pár perc beszélgetési idő kicsalásánál volt mentőöv (pl.: az első fodrászélményt is megkönnyítette, a babát baromira nem érdekelte a vágás, mert vadul nyomkodta éppen az állatokat): 

De van nagyon sok más alkalmazásuk is, különböző élekorú gyerekeknek, itt a lista.

 

2. Altató alkalmazások

Sokat letöltöttem, sokat kipróbáltam, volt olyan, ami Lite verziósként arra volt képes, hogy az altatózene kellős közepén leálljon és valami reklámot (!) toljon be, volt, ami egyszerűen csak gagyi volt, és a legtöbb, kifejezetten babáknak címzett altatós app szerintem használhatatlan/átverős. Helyette találtam egy tök jó relax alkalmazást, itt össze lehet válogatni mindenféle hangokat a tengermorajtól a városzajon át a dúdolásig. A mi kedvencünk a Music Box nevű hang, ezzel tanítottam meg a gyereket önállóan elaludni.

3. Youtube, avagy megoldás mindenre

Ha nem tudom, hogy kell pelenkázni a babát...

Ha nem tudom, hogy büfiztessem...

Ha nem jut eszembe egy mondóka sem...

Ha szeretnék neki valami normális mesét mutatni, ami megfelel az életkorának (tehát nem olyan, mint a mesecsatornákon lévő legtöbb mese :)

Ha összeszerelési útmutató kell az autósüléshez/babakocsihoz/babahordozó felvételéhez...

Akkor legjobb barátom a Youtube, ami tényleg mindenre jó.

A mi kedvenceink: Bogyó és Babóca (gyerek szerint egyszerűen csak BÖÖ), Kerekmese - minden mennyiségben, Altatódalok, Gyerekdalok és mondókák - ez a legújabb dili és az a jó, hogy közben nekem is felidéződik a dalok nagy része.

 

Szólj hozzá!

Címkék: it játék ünnep karácsony fejlődés top 10 érdekesség felelősség nevelés

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperterhes.blog.hu/api/trackback/id/tr946960859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása