2014.09.30.
13:18

Írta: zsmaria

TOP 5 játék

Mi számít játéknak? Az, amit a gyerek annak tart :) 

Mivel valószínűleg később elfelejtem, mi mindent tartott Ádi vonzónak vagy különösen érdekesnek, gondoltam időről időre összegyűjtöm az aktuális toplistás játékokat. Íme a 9-10 hónapos kor kedvencei sorrendben:

1. Mosó Masa mosodája

Nem hiszem, hogy létezik még egy olyan gyerek a földön, aki 9 hónaposan, röpke 1 hónap alatt rongyosra olvasta a Mosó Masát :) És a mai napig képes lekötni magát vele akár 20 percre is. Nem olvas. Lapoz. Képeket nézeget. Olyan gyorsan lapoz, hogy ember legyen a talpán, aki sorolni tudja a képen látott állatok/dolgok nevét. És furcsamód vannak kedvenc oldalak, amikhez időről időre visszatér. És csak ámul rajta tátott szájjal. A kedvenc oldalak így előbb utóbb "véletlenül" kitépődnek a könyvből. De nincsen gond, akkor lesz másik kedvenc oldal :)

2. Zokni / Cipő

A gyereknek valami fura lábfétise van. Kezdődik azzal, hogy ha zokniba, harisnyába bújtatott lábat lát, vidám csatakiáltással rávetődik és rágcsálni kezdi. Folytatódik azzal, hogy ha a keze ügyébe kaparint egy zoknit (legyen az a sajátja vagy a miénk) vagy egy kiscipőt, felkapja, vidáman lengeti és azzal rohangál körbe-körbe a lakásban, akár fél napon át. Elvenni tőle ilyenkor nem lehet a zsákmányt, vagyis de: nagy üvöltés és méltatlankodás az eredménye :)

3. Kerekmese

IT irányultságú család lévén nálunk több a telefon és a számítógép, mint az ember, így természetes, hogy a baba nem tv-t akar nézni, hanem számítógépet. Amin szinte semmit nem szabad csinálnia. Egy megengedett dolog van: telefonon a babáknak szóló tapizós bugyutajáték, gépen pedig a Kerekmese. Van itt is néhány kiválasztott kedvenc, cica dal, kutya dal, mindenféle állatos dal, de a prímet az 'Én elmentem a vásárba kezdetű' feldolgozás viszi, amiben az éneklő gazdasszonyt egy biciklin ülő krokodil testesíti meg :) Na ez annyira bejön, hogy a baba konkrétan táncol rá :) Állva néz természetesen minden mesét, közben nagyokat mosolyog, rázza a popóját, rugózik és néha véletlenszerűen tesz egy kört maga körül :))) Nincs ennél cukibb a világon (pláne, hogy nem indul ám meg akármikor, szépen kivárja azt a részt, ami már ismétlés, akkor pördül meg, de úgy, hogy fél szeme a képernyőn maradjon :)

4. Mosógép, mosogatógép

Kinyitni, becsukni, gombokat nyomogatni vagy csak tisztes távolból leülni és nézni a dolgozó fehér monstrumokat. Kifogyhatatlan örömforrás :)

 

 

5. Labdák minden mennyiségben

Ádi egyszercsak rájött a labda tulajdonságaira. Azóta mindig van egy a közelében, dobálja, nekünk adja, visszakéri (majd ezt ismételjük tetszőleges számban), elgurítja, sorba rendezi, sőt anyukám még rúgni is megtanította, azóta számunkra vicces pillanatokat szerezve azt is szorgalmasan gyakorolja. A játszóház csupa labdás ketrece pedig maga a kánaán, kéremszépen :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék vicces cuki fejlődés

A bejegyzés trackback címe:

https://hiperterhes.blog.hu/api/trackback/id/tr566746947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása